Hoe kun jij je mountainbike avonturen nieuw leven in blazen?

Ben jij steeds meer en meer verveeld als je op je mountainbike stapt, hier tien tips om het plezier tijdens jouw tochten te vergroten.

1. Plan je route voor je op pad gaat.

Ga nooit onvoorbereid op pad, zorg dat je van tevoren ook aan iemand laat weten waar je naar toe gaat en hoelaat je daar verwacht aan te komen. Zo kunnen mensen je altijd komen helpen. Ook is het altijd handig om een fietscomputer te hebben waarop je je GPS-positie in de gaten kunt houden.

2. Kies een mooie locatie

Kies altijd een locatie waar je het beste eruit kunt halen, het liefst een locatie die gemaakt is om er te gaan mountainbiken, midden in de natuur. Ook is het fijn als je een plek kiest die je goed kent zodat je niet verdwaald kunt raken. Ook is het leuk om steeds uitdagendere gebieden te kiezen, hiermee bedoel ik niet dat je in nieuw – zeeland of argentinië moet gaan mountainbiken, maar leg de lat steeds een stukje hoger voor jezelf.

Denk bijvoorbeeld eens aan het Dak van Netersel in de Loonse en Drunense Duinen.

3. Zorg dat al je spullen op orde zijn als je gaat mountainbiken

Het is altijd fijn om goede spullen te hebben. Met alleen een mountainbike kom je nog niet heel ver. Een fietscomputer, geschikte kleding, running schoenen. Dat zijn nog maar een paar dingen die je nodig hebt. Bij Adidas vind je de tofste schoenen waarmee jij helemaal de blits maakt.

4. Zorg voor een actieve houding op de fiets

Bij het nemen van hindernissen is een actieve houding de basis. Hierdoor kun je snel anticiperen op obstakels. Zo kun je snel remmen, scherp sturen en zelfs springen met je mountainbike.Dus: kom uit het zadel en houd de pedalen horizontaal, dit is de meest ideale houding.

5. Gebruik verschillende tricks tijdens het fietsen

Dit om een paar verschillende redenen, naast dat het heel leuk is kan het ook heel functioneel zijn. Wat is bijvoorbeeld de beste optie om te doen als er een boomstronk op je pad ligt? Dan kun je er het beste overheen springen. En tegelijkertijd is wat je doet ook nog tof. Stel je die kick eens voor!