Waarom is de Adidas casual schoen geliefd onder voetbalsupporters?

Als je een kijkje neemt in een voetbal stadion is er een ding wat direct opvalt en dat is de schoenvoorkeur van de voetbalsupporters. Terwijl je daar natuurlijk niet vanuit gaat als je naar een voetbalwedstrijd gaat. Je verwacht namelijk dat iedereen hetzelfde shirt aan heeft van zijn of haar favoriete club. Maar niks is minder waar. Heel veel supporters dragen namelijk de Adidas casual, deze Adidas soort is een must voor de voetbalsupporters, maar waarom is dat?

Een hooliganschoen

Over het algemeen dragen hooligans vaak kleding en schoenen die hen helpen om zich te identificeren met hun groep of club. Adidas is een merk dat veel voorkomt in de voetbalwereld. Het is dus mogelijk dat sommige hooligans Adidas-schoenen dragen, omdat ze hun steun willen betuigen aan de club die ze steunen. Of omdat ze het merk associëren met hun groep. Het is echter belangrijk om op te merken dat het dragen van Adidas-schoenen niet betekent dat iemand een hooligan is of dat hooligans alleen Adidas-schoenen dragen.

Collecteurs item

Deze cultuur is overgewaaid vanuit Engeland. In Engeland kleden voetbalsupporters zichzelf al jarenlang in peperdure merkkleding en sneakers van Adidas om de meest uiteenlopende redenen. De dure spullen werden zo populair dat er een subcultuur ontstond. De “Casualcuture”. De Casualcutluur verovert inmiddels de hele wereld. En sommige mensen zijn verslaafd aan het kopen van de nieuwste Adidas schoenen en de meeste dragen de schoenen niet eens, maar kopen ze puur voor het uitbreiden van hun collectie. Zo ook de Nederlandse Wessel Goosens. “Het hebben van een casual outfit is voor mij hetzelfde als een uniform. Sommige dingen moet je gewoon hebben. Net zoals deze schoen, die kan gewoon niet aan je collectie en of outfit ontbreken.”

Maar niet alleen Wessel is helemaal gek van deze cultuur. Wereldwijd is de casual schoen een collecteurs item