Recensie restaurant Shintori                               

Laatst was ik bij een restaurant geweest in het centrum van ‘s-Hertogenbosch (Shintori). Ik wil hierover mijn mening geven voor degenen die het leuk vinden om gezellig uiteten te gaan. Of voor mensen die een keer een weekendje in ’s-Hertogenbosch te gast zijn. Is dit restaurant het waard om naar toe te gaan of kun je beter naar een ander restaurant? Ik ga de positieve en negatieve punten bespreken om tot een conclusie te komen.

Personeel           

Bij binnenkomst kreeg ik gelijk een warm gevoel dat ik er welkom was. Dit was te danken aan het vriendelijke en sociale personeel. Hier en daar maakte zij een grapje en dat maakt de sfeer ook altijd beter!

All you can eat concept

Shintori is een ander soort restaurant dan andere, die vaak een drie gangen menu hebben. Het is een Japans restaurant en ze hebben een concept (all you can eat ) dat je 2,5 uur kunt eten wat je wilt voor een bepaalde prijs. De gerechten bestel je op een Tablet, daarbij kun je drie gerechten per ronde bestellen. Als je dit restaurant  in het weekend bezoekt (vrijdag t/m zondag) betaal je voor de Basic variant 36,50 euro (exclusief drinken). Je kunt er ook voor kiezen om voor de Royal variant te gaan. Deze prijs is dan ook iets duurder 42,50 euro (exclusief drinken), maar dan krijg je nog meer opties om uit te kiezen. Als je de Royal variant niet pakt dan moet je extra betalen voor deze gerechten. Als je dit vergelijkt met andere all you can eat restaurants is dit een gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding. Let wel op, want per koud gerecht dat je laat staan betaal je 1 euro en per warm gerecht 2 euro. Stel je bezoekt een ander soort restaurant, waarbij je drie gangen besteld, dan denk ik dat je bij Shintori goedkoper uit bent.

Eten

Wat kun je allemaal bestellen bij dit Japanse restaurant? Er valt genoeg te kiezen, want je hebt in totaal zo een 133 gerecht waaruit je uit kunt kiezen( exclusief desserts). De kaart bestaat onder anderen uit Sushi’s, Sashimi’s, salades,  gewokte, gefrituurde en gegrilde gerechten. Ook heb je nog desserts.  De kwaliteit van het eten was heel goed naar mijn mening. De Sushi was lekker vers en het vlees was ook goed gaar. Als je 2,5 uur hebt gegeten dan is er wel weinig ruimte meer over voor het toetje. Dit is wel iets wat ik jammer vond, maar dit ligt ook een beetje aan jezelf hoeveel je eet. Dus houdt hier rekening mee!

Interieur

Het interieur vond ik erg mooi. Het zag er namelijk heel netjes uit en dit kwam door de uitstraling van het restaurant. Het restaurant zag er schoon en opgeruimd uit. Ook de stoelen en bankjes zagen er erg netjes uit. Zelfs de wc was netjes en schoon. Als een restaurant er netjes uitziet is het voor mij ook aantrekkelijker om er te gaan zitten.

Conclusie

Zou ik dit restaurant aanbevelen aan andere? Naar mijn mening ligt het er een beetje aan wat je natuurlijk lekker vind, en of je een all you can eat restaurants leuk vind om naar toe te gaan. Hou je van sushi en wok gerechten dan is dit zeker iets voor jou.  Al met al vind ik het zeker waard om naar Shintori te gaan, want ik had er persoonlijk erg van genoten. Ook hoor ik van familie en vrienden dat zij dit ook een heel goed restaurant vinden. Het is mij ook een aantal keren aangeraden dat ik er echt een keer heen moest gaan. Met dit concept kun je wel snel vol zitten. Dit vind ook niet altijd iedereen fijn. Het kan misschien wat ongezelliger over komen, doordat iedereen op de tablet zit om wat te gaan bestellen. Dit zijn voor mij de enigste negatieve puntjes van dit restaurant. Als je dit een beetje door de vingers ziet, dan vind ik het zeker waard om Shintori een keer te bezoeken!