Recensie over het WereldCafé FF Concreet

Op vrijdag 22 maart ben ik naar het WereldCafé geweest, daar ging ik eigenlijk heen zonder verwachtingen, ik wist namelijk niet heel goed wat het WereldCafé precies was en inhield. Toen ik binnenliep in de Brabanthallen had ik al wel snel door dat het heel erg gericht was op studenten, want overal waar ik keek waren er wel studenten. Ik liep een andere gang in waar foto’s hingen die studenten hebben gemaakt met een kleine omschrijving erbij, zodra ik de hoek omliep werd ik ontvangen door twee vriendelijke vrouwen die mij uitlegden wat ik kon doen en waar ik precies heen kon gaan. Er werd veel vrijheid gegeven om zelfstandig rond te kijken en niemand drong aan dat je iets moest gaan doen of moest beluisteren, wat het voor mij een stuk leuker maakte.

Eerst werd ons iets aangeboden dat een groep studenten zelf hadden gemaakt, het was ook nog eens heel lekker dus het was al een super goed begin van de dag. We liepen verder naar de stands, waar docenten/studenten stonden en iets konden vertellen over wat de stand inhield. We zijn bij bijna iedere stand geweest en ik vond ze stuk voor stuk super interessant maar er zijn mij twee stands echt bijgebleven; Gendergelijkheid en The Chocolate Factory. Dit kwam vooral omdat de man van The Chocolate Factory en de vrouw van Gendergelijkheid echt met passie vertelde over hun stand.

Toen ik iedere stand gezien had ben ik heel even naar de SKILLS geweest, dit vond ik persoonlijk wat minder interessant, omdat er niet duidelijk werd aangegeven wat er precies te zien/doen was, dit maakte het erg verwarrend. Maar uiteindelijk heb ik nog een aantal dingen gedaan, zoals een huisje van blokken gemaakt, een spel gespeeld en muziek geluisterd. Maar het maakte niet duidelijk wat de ‘SKILLS’ precies inhield. Om die reden ben ik daar dan ook niet zo lang geweest, en vertrok ik niet veel later weer terug naar huis.

Al in al raad ik het WereldCafé FF Concreet zeker wel aan, het is zeker de moeite waard om even langs te gaan. De sfeer van het café en de stand waren super leuk en gezellig en er werd veel aandacht besteed aan de student. Maar de SKILLS daarin tegen raad ik minder aan, dit komt vooral omdat het onduidelijk was wat het precies inhield. Er was ook niemand die uit zichzelf naar mij toekwam om iets uit te leggen, en sommige dingen mag je alleen doen met een speciaal kaartje, dit maakt het een stuk minder leuk voor een normale student. Dit betekent niet dat ik het WereldCafé niet aanraad, maar het is jammer dat de stands zo leuk waren maar de SKILLS juist zo onduidelijk. Ik zou zelf wel liever van te voren meer duidelijkheid willen hebben over wat het precies was, daarom raad ik wel aan om even online op te zoeken wat je te wachten staat.