Mbappe naar Real Madrid, dit zijn de beste vervangers.


De kogel is bijna door de kerk. Na zeven jaar gevoetbald te hebben bij PSG, lijkt Kylian Mbappé dan toch de Parijzenaren te gaan verlaten voor Real Madrid. Het gerucht hing al jaren in de lucht. Elke transferperiode werd er wel gesproken tussen de speler en de club. Maar wie moet de superster nou gaan vervangen? Hier zijn drie vervangers verdeeld onder 3 verschillende categorieën.

Goedkope optie: Serhou Guirassy

Op eerste gezicht lijkt dit een gekke optie. Misschien ken je de spits nog wel van de geruchten van vorige zomertransferperiode. Toen stond de spits, die uitkomt voor Stuttgart en Guinea, hoog op het lijstje van Ajax. Achttien goals in 14 wedstrijden later tonen veel topclubs interesse in de spits. Wat ook niet verkeerd uitkomt, is de clausule die deze zomer geactiveerd wordt. In die clausule staat dat clubs hem voor 17,5 miljoen kunnen oppikken, een koopje voor PSG. Ook de expected goals voor dit seizoen zijn al lang voorbij. De elf verwachte goals had hij al na 8 wedstrijden behaald.

Wonderkid optie: John Kennedy

Voor veel mensen is hij misschien nog onbekend, maar het gaat niet lang meer duren voordat de Braziliaanse spits zichzelf in de schijnwerpers gaat spelen in de Europese top. Kennedy brak pas echt door bij Fluminese in maart van vorig jaar, nadat hij terugkwam van een leenperiode bij Ferroviaria. Het seizoen erna won hij de Copa Libertadores met zijn club en wist hij in 42 wedstrijden 12 keer te scoren. Kiest PSG voor deze gewaagde optie, dan hebben ze wel geduld nodig, want het zou nog wel eens een paar jaar kunnen duren voordat de 21-jarige spits zichzelf in Parijs gaat laten zien.

Droomoptie: Victor Osimhen

Wie kent hem niet, de Nigeriaan Victor Osimhen? De hele Europese top is geïnteresseerd in de spits. Bayern München, Arsenal en Chelsea waren al concreet deze zomer, maar een transfer is er nooit meer van gekomen. Na een breuk met het Social Media team van Napoli door een gewaagde TikTok en een ruzie tussen zijn zaakwaarnemer en die van Kvaratskhelia, lijkt het erop dat er een reële kans is dat hij vertrekt deze zomer. Grote kans dat dan de Parijzenaren toeslaan en hun droomkandidaat binnenhalen.

Slot:

Met de onvermijdelijke transfer van Kylian Mbappé lijkt PSG voor een nieuwe fase te staan. De zoektocht naar zijn opvolger brengt verschillende opties met zich mee, elk met hun eigen potentieel en prijskaartje.