Wat te verwachten deze week

Deze week staat er weer het een ander te gebeuren in de nieuwswereld, wat kunnen we van de week van 15 januari verwachten?

Eerste Kamer debat spreidingswet

Afgelopen zondag (14 januari) en vandaag (15 januari) debatteert de senaat over de omstreden wet, die het mogelijk moet maken om gemeenten te dwingen asielzoekers te verzorgen.

Er hebben zich zo veel sprekers gemeld voor het debat, dat er twee dagen worden uitgetrokken voor de behandeling van de wet. Morgen (dinsdag 16 januari) komen de senatoren aan het woord en overmorgen (woensdag 17 januari) reageert het demissionaire kabinet.

Pas volgende week dinsdag (23 januari) wordt duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Het is nu nog onduidelijk wat de uitkomst gaat zijn.

Australian Open

Van zondag 14 januari tot zondag 28 januari is de Australian Open bezig. Dit is het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen.

Dit jaar doen er zeker 3 Nederlands mee aan het toernooi: Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Aranxta Rus. Er wordt verwacht dat er diverse Nederlandse tennissers richting Melbourne gaan om deel te nemen aan het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Bij drie overwinningen plaatsen zij zich voor het hoofdtoernooi.

De winnaars van afgelopen jaar doen dit jaar ook weer mee, Novak Djokovic en Aryna Sabalenka. Zij hebben beiden hun eerste rondes van het toernooi dit jaar gewonnen.

Het weer

Er staan ons veel verrassingen te wachten deze week. Er is kans op sneeuw, regen, wind én bewolking, met hier en daar een straaltje zon.

Het is de hele week redelijk bewolkt met wind, behalve op maandag en woensdag. De weerkenners voorspellen op deze dagen een flinke lading sneeuw.