Het feest der feesten staat weer voor de deur

Voor Brabanders staat de mooiste tijd van het jaar weer voor de deur. Dan hebben we het natuurlijk over carnaval. Weet je nog niet waar je naartoe gaat tijdens deze week vol plezier? Geen zorgen, hieronder zijn een aantal aanraders te vinden waar jij helemaal los kunt gaan.

Oeteldonk

Oeteldonk, wie kent het niet. Het centrum van ’s-Hertogenbosch kleurt vanaf zondag 11 februari t/m dinsdag 13 februari rood, wit en geel. Dit is de place to be het feest der feesten te vieren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de kledingvoorschriften. In Oeteldonk zul je geen cowboys en indianen tegenkomen. Hier dragen een kiel die boordevol zit met emblemen. Deze is gemakkelijk zelf te maken. emblemen zijn in de weken voor carnaval overal te scoren. Om de outfit helemaal af te maken kun je een hand gebreide sjaal dragen met rood, wit en geel.

Kruikenstad

Kruikenstad oftewel Tilburg. Hier kun je al terecht op vrijdag 9 februari vanaf 11:11 uur en eindigt het feest op dinsdag 13 februari om 23:11 uur. Ook hier dragen de feestvierders een kiel vol emblemen. Hieronder wordt vaak een groen met oranje gestreepte trui of shirt gedragen. en als kers op de taart (en natuurlijk handig tegen de kou) een sjaal en dezelfde kleuren.

Lampegat

Lampegat, de naam die Eindhoven van vrijdag 9 februari t/m dinsdag 13 februari met trost draagt. De naam is natuurlijk een verwijzing naar Phillips. Het bedrijf wat van groot belang is geweest voor de stad. Ook hier komt de kiel weer terug. Deze wordt dan natuurlijk weer compleet gemaakt met een sjaal. Deze keer in de kleuren blauw en oranje. Maar hier wordt je niet raar aangekeken als je verkleed komt als cowboy of politie agent.