Grootste ketaminevangst ooit in Nederland


In Muiderberg heeft de politie de grootste vangst van ketamine ooit in Nederland gedaan, nadat ze meer dan 2000 kilo van de drug ontdekten in een schuur. Volgens een woordvoerder is dit de grootste hoeveelheid ketamine die ooit in Nederland is aangetroffen. Een 55-jarige man uit Naarden, die zich in een woning bij de schuur bevond, is gearresteerd.

Hoewel de ontdekking al eerder deze maand werd gedaan, is deze informatie nu pas bekendgemaakt. De politie ontving een anonieme tip over een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen op het terrein aan de Googweg. In een schuur bij een woning troffen de agenten tientallen dozen vol ketamine aan, evenals enkele kilo’s harddrugs. Volgens de politie had de inbeslaggenomen drugs een straatwaarde van bijna 55 miljoen euro. De verdovende middelen zijn inmiddels verwijderd en vernietigd.

Hoewel ketamine oorspronkelijk een pijnstiller is, wordt het ook gebruikt als recreatieve drug. Het staat niet op de lijst van verboden hard- en softdrugs, maar het is een geneesmiddel dat niet mag worden verhandeld zonder registratie. Daarnaast is het bezit van grote hoeveelheden niet toegestaan. Personen die zich bezighouden met de handel in ketamine zonder registratie, lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal zes jaar.

De politie benadrukt dat de handel in ketamine vaak gepaard gaat met andere vormen van criminaliteit, zoals witwassen en wapenbezit.