Kun je door yoga afvallen?

Ben je niet van het intensief bewegen, maar wil je wel afvallen? Dan is yoga de beste tip voor jou. Yoga zorgt niet alleen voor rust in je hoofd, maar kan je ook helpen om wat kilootjes kwijt te raken. Met weinig benodigdheden kun jij in een uurtje jouw beweging en ontspanning vinden.

Wat doet yoga met je lichaam?

Yoga kan bijdragen aan het afvalprogramma. Denk aan gewichtsverlies door het verbranden van calorieën, het versterken van spieren, verminderen van stress, verbeteren van spijsvertering en geeft je metabolisme een boost. De poses die je tijdens yoga uitoefent helpen niet allen met je spieren sterker te maken, maar kunnen ook helpen om meer vet te verbranden. Dynamische yogastijlen verhogen de intensiteit en calorieverbranding. Yoga is vooral een aanvulling op een algeheel gezond levensstijlprogramma, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Benodigheden

Voordat je begint aan yoga, moet je bepaalde benodigdheden in huis hebben. Denk aan een yogamat, sportkleding en een yogariem. Bij yoga is het van belang dat je sportkleding aan doet dat lekker zit en waar je je goed in voelt. Yoga is namelijk een sport waarbij je je comfortabel moet voelen. Bij het uitoefenen van deze sport is het prettig om een goede yogamat te gebruiken. Er zijn ook nog andere tools om yoga uit te breiden. Denk aan een yoga riem. Door deze riem kun je gemakkelijker en langer in houdingen blijven en je voorkom je overstretching.

Dus, wil jij op een gezonde manier wat kilo’s kwijt raken doormiddel van wat ontspanning? Dan is de sport yoga echt het proberen waard!