Hoe Adidas schoenen Messi naar een hoger niveau kon tillen

Vroeger toen Lionel Messi 18 jaar oud was zag Adidas al de potentie van hem in. Nu is hij misschien wel de beste voetballer aller tijden. De Argentijnse Dribbelaar staat onder contract bij Adidas sinds 2006. We zijn enorm blij dat deze voetbal gigant al zo lang onder contract staat en uiteindelijk zo succesvol is geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat het een van de beste samenwerkingen ooit is tussen een sporter en een sportmerk. In die jaren heeft Messi verschillende soorten Adidas schoenen gedragen, maar hoe heeft dit Messi naar een hoger niveau kunnen tillen?

SchoenenElk model heeft zijn eigen ontwerp en kenmerken hoe Lionel Messi het wilde hebben. Hier paste wij ons natuurlijk op aan. Hij heeft in zijn loopbaan veel schoenen gedragen en de meest populaire modellen zijn de Adidas F50, Adidas Messi 16.1 en de Adidas Nemeziz Messi. Doordat de samenwerking zo goed was gebleken heeft Messi zelfs zijn eigen logo gekregen voor op de schoenen.

prestaties


Mede door deze schoenen heeft het er voor gezorgd dat Messi zo succesvol is geweest. “ La Pulga” heeft een indrukwekkend aantal prijzen op zijn naam geschreven. Dit zijn trofeeën geweest met de clubs, land en individuele prijzen. Messi heeft 7 Ballon d’ors gewonnen, 4 keer de Champions league, 10 keer de Spaanse competitie, 6 Spaanse bekers, Copa America, WK en een olympische gouden medaille. Een behoorlijke reeks aan prijzen dus.

Kritiek


De meest Bijzondere prijs was toch wel van het afgelopen jaar, namelijk het WK 2022 in Qatar. Critici vond namelijk dat Messi het alleen maar bij FC Barcelona goed kon spelen en dit bleek ook, want Messi had Voor 2020 geen internationale prijs weten te pakken. Hierdoor kreeg hij een enorme druk van de Argentijnse voetbalfans, de voetbalwereld en de pers. Messi werd vergeleken met de andere Argentijnse legende Diego Maradonna. Hij heeft namelijk wel een WK gewonnen. Volgens Argentijnen kon Messi door deze reden nooit de beste allertijden worden en ook niet de beste van Argentina. Messi heeft heel veel pech gehad, want hij verloor 3 keer in de Copa America de finale (2007, 2015,2016) verloren en een WK finale in 2014 in Brazilië. Dit heeft er voor gezorgd dat Messi best wel onzeker werd en had zelfs in 2016 de overweging genomen om te stoppen bij het nationale elftal, omdat de druk te groot werd gelegd en hij in 2016 een penalty miste in de penaltyserie miste die fataal bleek te zijn.

Imposible is nothing

Uiteindelijk gaat Messi de hoop niet op en ging door hij speelde het WK in 2018 wat ook geen groot succes bleek, want Argentinië werd uitgeschakeld tegen de uiteindelijke wereldkampioen Frankrijk(4-3). Daar leek Messi nog maar 1 kans te hebben namelijk het WK 2022 in Qatar. Messi was namelijk al 35 jaar oud en een WK in 2026 lijkt er niet meer in te zitten. Dus gaf hij alles wat hij had en het lukte hem, want afgelopen jaar won hij de finale van Frankrijk in een zenuwslopende wedstrijd waarin hij 2 keer wist te scoren(3-3). En uiteindelijk wist Argentina met penalty’s wereldkampioen te worden en iedereen het tegendeel wist te bewijzen. Nu zien de meeste voetbalfans Lionel Messi als de beste voetballer aller tijden. Opgeven was dus geen optie voor hem en dit sluit ook aan bij de slogan van Adidas “ Imposible is nothing”.