Groter dan Froukje

Ik wil dansen, Onbezonnen en Niets tussen grote hits van Froukje Veenstra. Froukje is een Nederlandse artiest die op het moment heel populair is onder de jeugd. Ze is een icoon voor de LGBTQ+ community in Nederland. Ook in België doet ze het goed. Maar wie is Froukje nou eigenlijk en hoe is ze bekend geworden?

Froukje Veenstra wie?

Froukje Veenstra is geboren in Nieuwkoop en groeide daar ook op. Ze is 22 jaar oud en op 19 jarige leeftijd Op haar 19e is ze ook doorgebroken in de muziekwereld. Ze heeft heel haar leven al te maken gehad met muziek. Dit komt doordat haar ouders opgeleid waren als muziek docenten. Hierdoor is ze door en met muziek opgegroeid. Ze zong veel met haar vader en zus. Zij hadden ook een band wat de ‘’Ginger Squad’’ heette. Ook heeft ze in de band ‘’Chicks en Wings’’ gezeten. Ze zong veel covers en nog niet echt eigen nummers. Ze is gaan studeren aan het Codarts dat is de Rotterdamse conservatorium. Daar heeft ze haar eigen muziekstijl gevonden. Ze deed de studie songwriting. In 2020 kon ze niet goed verder studeren i.v.m. de corona crisis. In die periode heeft ze haar eerste single uitgebracht. ‘’Groter dan ik’’. Dit is een protest nummer over corona. Dit lied ging viraal en daar begon haar echte carrière. 

Ze begon met optreden, maar niet normale optredens nee. Ze heeft veel online optredens gegeven door de coronacrisis. Tot nu toe heeft ze meer opgetreden zonder publiek dan met.

Nadat ‘’Groter dan ik’’ zo’n grote hit was is ze verder gaan schrijven. Ze bracht het nummer ‘’Ik wil dansen uit’ dit is haar grootste hit geweest. Dat nummer ging viraal op Tiktok.  Haar muziek groeide en haar fans ook.

Haar muziek

Froukjes muziek wordt omschreven als Nederlandse alternatieve pop. Na haar eerste hits heeft ze haar EP uitgebracht ‘’licht en donker’’. Een EP met 6 nummers. Al snel was haar muziek uitverkocht. En ze werd bekender en bekender. In 2021 bracht ze een aantal nummers uit. Dit had effect op haar carrière. Ze ontving namelijk een prijs. ‘De Kikstart Award voor nieuw talent. Ook werd ze door 3voor12 bestempeld als de beste act van het festival. Ze heeft ook een Award bij 3FM gewonnen als beste Talent.

In 2022 kwamen er nog meer nummers bij. Een tweede EP bracht ze uit met de naam ‘’Uitzinnig’’. Ze heeft hier ook een nummer met S10. Ondanks kondigde ze haar debuutalbum aan. dat haar Debuut album uit gaat komen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog de vraag.

Voorbeeld voor veel jongeren

Voor haar fans is ze al een icoon, maar voor veel jongeren ook. Veenstra is namelijk zelf biseksueel en is hier open over. Dit is voor veel jongeren erg fijn. Zij voelen zich hierdoor veilig en gerustgesteld. Vooral bij haar concerten is er een fijne sfeer voor iedereen. Je weet namelijk dat iedereen je accepteert zoals je bent. En dat is in deze tijd erg belangrijk voor jongeren en andere mensen die daar moeite mee hebben

Froukje blijft alleen maar groeien. Ze zit nog op de roze wolk van haar carrière. En dit zal zeker nog zo blijven. Blijf genieten van haar muziek en van Froukje zelf. We zijn erg benieuwd naar haar Debuut album en kunnen niet wachten om hier naar te kunnen luisteren.