Een perfecte passende bijbaan, hoe vind je die?

Vind jij het ook zo lastig om een goede bijbaan te vinden? Heb je mischien een tussenjaar of zoek je meerdere bijbaantjes? Mischien wil je gewoon wisselen. Je wilt uiteindelijk een baantje dat bij je past, maar ook goed verdient.  Het kan soms best spannend zijn om een bedrijf te bellen of binnen te lopen en iemand aan te spreken. Werk is er genoeg op dit moment, maar hoe vind je nou die bijbaan. Hieronder vind je een aantal tips om de perfecte bijbaan te vinden.

1.           Waar word je blij van?

Het is goed om te weten  wat je interesses zijn, waar kom je voor uit je bed in de ochtend?  Ben je dol op muziek? Dan kan je bij een lokaal radiostation of platenzaak gaan werken. Ben je dol op dieren? Ga in het dierenasiel of honden uitlaatservice werken. Hoe meer je aansluit bij wat je leuk vindt, hoe leuker jij je werk gaat vinden en hoe langer je het volhoudt.

2. Waar ben je goed in?

Naast dat het belangrijk is om te weten waar je blij van wordt, is het ook goed om te weten waar je goed in bent. Over welke  kwaliteiten en vaardigheden beschik je? Ben je een ster in zwemmen, ga als badmeester werken. Ben je dol op het mensen amuseren ga dan in de horeca werken of in een animatieteam van een vakantiepark.

3.          Wil je iets leren?

Soms is het zo dat je nog iets niet kunt om je bijbaan goed uit te kunnen voeren, dus ben je bereid om nieuwe dingen te leren.? Het kan zijn dat ze met ene systeem werken, want je nog niet kent, of met en kassa die je nog niet bediend hebt. Geen probleem, alles kan je leren. 

4.           Geduld is een schone zaak

Soms vind je jouw bijbaan niet meteen wees geduldig en neem soms genoegen met iets anders tot de perfecte bijbaan op je weg komt. Probeer dingen uit om te ontdekken wat je leuk vindt.

5.           Check  je omgeving

Vraag vrienden, familie welke baantje zij bij jou vinden passen. Maar vraag daarnaast ook wat voor bijbaantjes zij hebben of hebben gehad. Op die manier kom je op ideeën waar je zelf nog niet aan had gedacht.

6.         Meelopen

Twijfel je nog of vind je het spanend, vraag of je een dag mee mag lopen of mag komen proefwerken voor een bepaalde termijn, voor jij je vast legt. Op die manier kan jij kijken of het iets voor jou is en kan het bedrijf kijken of jij bij hun past.

7.           Geld is niet alles

Natuurlijk is goed verdienen fijn, maar bedenk dat je bijbaantje ook nuttig kan zijn om ervaring op te doen. Er kunnen meer voordelen aan een bijbaan zitten, misschien leer je nieuwe dingen en nieuwe mensen kennen, of krijg je korting. Als je elke week ergens werkt waar je het niet leuk vindt, maar het wel goed verdient, zal je merken dat dat niet voldoende is en dat je er niet blij van wordt.

Dus?

Het perfecte bijbaantje voor jou hoeft niet het perfecte baantje te zijn voor een ander. Jij moet er blij van worden, dat is het belangrijkste en als het dan ook nog goed verdient is het leuk meegenomen. Succes met het vinden van jouw perfecte bijbaan!