Dansen als hulpmiddel

Adidas blog I Dansen

Je eigen lichaam en je draai vinden

Het kan vooral in het begin nog een beetje ongemakkelijk en beangstigend zijn, niemand beweegt hetzelfde daarom is dansen ook zo eerlijk iedereen beweegt anders van elkaar en laat zien hoe diegene is. Je beweegt ook met je lichaam dat klinkt logisch maar kan confronterend zijn als je nog niet je draai in jezelf hebt gevonden. Tijdens dansen beweeg je jezelf en maak je je eigen besluit over hoe je je armen, benen, buik beweegt. Je kan je weleens af vragen wat je ermee aan moet maar hoe je je bewegingen maakt hard, snel of juist zacht en voorzichtig kan best veel zeggen over hoe je je voelt; boos of blij maar het kan ook zeggen of je je onzeker voelt of juist lekker in je vel zit.
Dansen kan ook een teken van vrijheid en zelfstandigheid soms zelfs baldadigheid zijn omdat je zoveel gaat over wat je doet met je lichaam.  

Een podium om op te dansen

Zangeres Naaz zegt in een interview ‘Mijn grootste droom is dat ik ooit grote zalen zou kunnen vullen over heel Europa of Amerika, of whatever, gewoon ergens. Omdat, ik wil gewoon kunnen dansen op het podium dus dan heb ik een groter podium nodig’.
Een groot podium om op te dansen is iets wat iedereen verdient, een plek om jezelf te zijn en te laten zien.

Jezelf zijn

Dansen is of je het nu vaak of voor de eerste keer doet iets waar nooit iemand beter in elkaar kan zijn omdat iedereen dus zo zichzelf er in is. Anders dan jezelf kan je ook niet zijn omdat je het alleen maar als jezelf kan doen. Op een gegeven moment kom je er steeds meer achter dat wat je doet bij je past.

Kleding

Een ding wat je kan helpen als je er tegen opziet is om kleding uit te zoeken waar je je comfortabel in voelt. Wat handig is dat de kleding die je draagt ruim genoeg zit zodat je er goed in kan bewegen. Een broek die hierbij handig is, is de Adicolor classics firebird trainingsbroek van Adidas. De broek is ligt en beweegt makkelijk mee met je lichaam maar als je liever iets anders aantrekt moet je dat gewoon doen.

“Life isn’t finding shelter in the storm. It’s about learning to dance in the rain.”

Sherrilyn Kenyon