Waarom worden deze tiktok video’s zo massaal geliked?

De trend

De video van aardbeien in chocolade op TikTok, gepaard met Bobby Caldwell’s “What You Won’t Do for Love”, heeft een verbazingwekkende hoeveelheid likes vergaard in een ongelooflijk korte tijdsspanne. Wat maakt deze video zo aantrekkelijk te midden van de zee van content op het platform?

Waarom zoveel likes?

De video heeft wel 34,5 miljoen likes gekregen in 21 dagen. De vraag is: Waarom valt deze video op in de eindeloze filmpjes op de app tiktok? Zoveel keus in filmpjes op tiktok en mensen blijken deze video erg leuk te vinden terwijl het eigenlijk een super simpel concept is. Het antwoord lijkt te liggen in de perfecte samensmelting van verschillende elementen. Allereerst is er het eenvoudige, maar toch onweerstaanbare concept, ook speelt de muziek een cruciale rol. Daarnaast is er het visuele aspect. De video is esthetisch aantrekkelijk.

De meest gelikete video op tiktok ooit?

Het is nog niet de meest gelikte video ooit. Dat is namelijk een video van Bella Poarch’s ”lipsyncing” op het liedje ”M to the B” terug in 2020. Ze houd het record met 64 miljoen likes.