Snapchat komt met nieuw AI bot

Snapchat heeft een nieuwe AI bot aan de app toegevoegd. De bot zorgt voor een nieuwe gesprekspartner die standaard bovenaan in je lijst staat. Hij reageert direct als je iets gestuurd hebt. Hoewel de toevoeging van de bot goede intenties had zijn niet alle mensen het eens met de toevoeging.

De bot reageert namelijk nogal apart op sommigen dingen. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat hij kan afspreken. Hij stelt dan voor om elkaar in het parkje te ontmoeten. “Ik herken je wel als je aankomt lopen.” Met name ouders van kinderen rond een jaar of 14 vinden dit niet zo fijn om te lezen. Inmiddels heeft snapchat laten weten dat ze dit zelf ook erg ver vonden gaan en het schijnt nu aangepast te zijn.

Ook de Kindertelefoon is geen fan van de toevoeging. Ze laten weten dat kinderen duidelijkheid moeten hebben en ze niet goed weten of ze nou met eens mens of een robot praten. Ook vertellen ze dat we ons met z’n allen moet afvragen of we zo’n experiment met een chatbot wel op zulke grote groepen mogen uitvoeren, zeker als daar kinderen onder vallen.

Er zijn dus veel kritische en weinig positieve reacties op de chatbot. Pubers laten ook weten het vervelend te vinden om die bot steeds boven in hun beeld te zien. Ook noemen ze het “nutteloos.” Snapchat moet de toevoeging misschien toch onder de loep gaan nemen.