Baby Reindeer, is het het waard?

‘Baby Reindeer’ is een indrukwekkende serie die de kijker meesleept in het leven van Richard Gadd. Een waargebeurd verhaal waar Richard in het echt ook de hoofdpersoon van was.

Je kon het al een beetje uit de inleiding halen, maar deze serie is dus waargebeurd. Links zie je de échte stalker van Richard Gadd en rechts de stalker in de serie.

In deze serie wordt Donny gestalkt door een vrouw die hij tegenkomt in de bar waar hij werkt, Donny ziet aan de vrouw dat ze niet veel te besteden heeft en bied daarom een drankje aan van het huis. De vrouw (Martha) komt iedere dag langs voor dat gratis drankje en raakt geobsedeerd door Donny en komt al gauw aan al zijn social media platformen. Donny ontmoet een vrouw waar Martha jaloers op wordt, dit liep ook niet al te best af.

Maar ik zal niet teveel verklappen en even mijn eigen mening delen over de serie;

De serie was wat vaag aan het begin, ik begreep er eerlijk gezegd niks van en toch bleef ik kijken aangezien ik benieuwd was naar de hype rondom de Netflix-serie. Naarmate ik bleef kijken begon ik het steeds interessanter te vinden en begon ik het eindelijk te begrijpen. Wat een gestoorde serie! Wat het nog erger maakt is dat het dus waargebeurd is én Donny dit dus in real life heeft meegemaakt.

Ik vraag mij ook af hoe Donny ermee akkoord is gegaan, aangezien hij zijn trauma eigenlijk een soort van herbeleefd door het na te spelen.

Al met al, een goede, meeslepende serie! 9/10