Nieuwe dienstregeling Nederlandse Spoorwegen 2024

Vanaf 10 december 2023 komt de NS met een nieuw beleid. Dit houdt in dat de intercity’s in het weekend en in de daluren vaker gaan rijden, maar sommige sprinters gaan buiten de spits minder rijden dan ze voorheen deden.

De intercity’s die vaker gaan rijden zijn de intercity’s op de trajecten van de Randstad. Het gaat hierbij om de trajecten tussen Schiphol – Nijmegen, Den Haag – Amsterdam, Utrecht – Rotterdam en Schiphol – Dordrecht. Ze gaan nu vier keer per uur rijden. Eerst was dit buiten de spits en in het weekend twee keer per uur.

Helaas gaan er ook sprinters minder vaak rijden. Het gaat hierbij om de sprinters tussen Almere Oostvaarders – Amsterdam Centraal en Woerden – Utrecht Centraal. Deze sprinters rijden vanaf nu nog maar twee keer per uur. De trajecten Utrecht Centraal – Hoofddorp en Hoofddorp – Leiden Centraal gaan de sprinters ook nog maar twee keer per uur rijden. Terwijl dit eerst vier keer per uur was.

Om het precieze schema te zien moet u kijken op de site van NS. De treintijden kunnen altijd veranderen, door vertragingen of andere bijzonderheden.