EREDIVISIE KAMPIOEN AL BEKEND NA ZONDAG?

Het seizoen is pas 10 speelrondes onderweg maar de verhoudingen in de Eredivisie zijn nu al vrij duidelijk, PSV en Feyenoord hebben met AZ en FC Twente de overhand in de Eredivisie. Terwijl Ajax, dat jaren de Eredivisie leidde, onderaan staat in de competitie.

PSV is het seizoen ijzersterk begonnen in de competitie. Met 10 overwinningen in de Eredivisie na 10 wedstrijden staat de ploeg van Peter Bosz stijf bovenaan in de competitie. Vooraf werd verwacht dat de titelstrijd tussen Ajax, PSV en huidig kampioen Feyenoord zou gaan. Maar na de slechtste seizoenstart uit de clubgeschiedenis staat de ploeg laatste in de Eredivisie.

Transfers

In tegenstelling tot Ajax heeft PSV wel de orde op zaken. Na het aanstellen van technisch directeur Ernie Stewart in maart heeft de club flinke stappen gezet. Trainer Peter Bosz werd aangesteld, wat tot nu toe een geweldige zet lijkt te zien, en er werden goeie spelers met ervaring gehaald. Zo werd er voor achter Luuk de Jong met Ricardo Pepi een uitstekende tweede spits gehaald, iemand die er meteen zou kunnen staan bij een mogelijke blessure van Luuk de Jong. Maar natuurlijk als klap op de vuurpijl kwam Noa Lang, een jongen met een gebruiksaanwijzing maar een geweldige voetballer. En of een aanval met Luuk de Jong, Noa Lang en Johan Bakayoko nog niet genoeg was, werd ook nog cultheld Hirving Lozano teruggehaald voor zo’n 12 miljoen euro van Napoli. Het vertrek van Ibrahim Sangaré leek op voorhand een enorme aderlating voor PSV, maar met het halen van Jerdy Schouten is PSV er misschien wel op vooruit gegaan op die positie. De verdediging bij PSV is wel nog steeds een dingetje. Met het aantrekken van Sergino Dest heeft PSV zich op de backpositie goed versterkt en leek dat met Bella-Kotchap ook te doen op de centrale positie. Maar de Duits international kampt al een tijdje met blessures waardoor PSV het nog steeds met Ramalho moet doen, die nogal vaak goed is voor een foutje achterin.

Trainer

Ik noemde hem al even, maar met de nieuwe trainer Peter Bosz heeft PSV een geweldige slag geslagen. Iemand met veel ervaring in zijn vak en een duidelijke speelstijl en filosofie. En dat is ook goed te zien tijdens de wedstrijden. De spelers hadden het systeem snel onder de knie. In tegenstelling tot de vorige trainer Ruud van Nistelrooy is Peter Bosz niet bang om in te grijpen. Loopt het niet de eerste helft zorgt hij er met een paar nieuwe spelers of een paar tactische wijzigingen toch voor dat zijn ploeg het in de tweede helft om kan draaien, zoals bijvoorbeeld afgelopen zondag was te zien tegen Ajax.

Geweldig weekend

Er stonden afgelopen weekend twee toppers op het programma, Feyenoord moest uit naar FC Twente en PSV nam het thuis op tegen Ajax. Voor PSV een geweldig weekend. Feyenoord verloor met 2-1 in de Grolsch Veste en PSV won met maar liefst 5-2 van Ajax. Waar PSV in de rust nog met 1-2 achter stond walste het de tweede helft, door 2 goede wissels van Peter Bosz, met 5-2 over Ajax heen. Een ontketende Hirving Lozano maakte 3 van de 5 goals en kroonde zich daarmee tot Man Of The Match. Ook concurrent AZ verloor dit weekend verrassend met 1-2 van NEC Nijmegen. Waardoor PSV nu een gaat heeft geslagen van 7 punten met Feyenoord en 5 punten met AZ. PSV staat daarmee op pole position voor het kampioenschap dit jaar.