gaat Nederland van sneeuwpret naar sneeuw-opgelet volgende week

NEDERLAND- Volgende week maandag en dinsdag wordt er in Nederland veel sneeuw verwacht. Maar wat betekent dat voor studenten van middelbare en Mbo scholen? Mogen leerlingen thuisblijven door het extreme weer?

Verschillende weermannen weten het zeker. Volgende week maandag en dinsdag is er veel kans dat het gaat sneeuwen. Hoeveel sneeuw er gaat vallen weten ze nog niet. De rest van Nederland zet zich schrap op wat komen gaat. Extra dekens, zout strooien en extra voorzichtig zijn op de Nederlandse wegen. Ook de strooiwagens zijn op sneeuw voorbereid. Volgens de zoutstrooiers hoeven we geen zorgen te maken dat het overal spekglad gaat worden.

Kunnen leerlingen van de middelbare en mbo scholen last krijgen van de sneeuw?

Veel mbo-leerlingen gaan vaak met de bus of met de trein naar school. Maar als het sneeuwt vallen veel bussen en treinen uit. De leerlingen moeten echter wel naar school komen als het mogelijk is, ook als je dan te laat komt. Voor de leerlingen die niet naar school kunnen hebben gewoon even een dagje pech en kunnen thuis met opdrachten aan de slag. Als studenten met de fiets gaan moet ze wel oppassen omdat het heel glad. oppassen dus!