Lego verzamelbeurs in Beesd druk bezocht

BEESD-Afgelopen weekend kwamen honderden Lego-liefhebbers naar Beesd voor de legobeurs. de Lego beurs id in de winkel 1001 Farmtoys die langs de A2 gevestigd ligt. Normaal verkopen ze daar speelgoed en landbouwvoertuigen. het magazijn van de winkel is leeggehaald om ruimte te maken voor het evenement. In het magazijn waren eerst landbouwvoertuigen en speelgoed gestald. het is onbekend waar de spullen naartoe zijn gebracht.

Waar eerst de tracktors stonden van onder andere het merk John Deere staat nu een Lego display tentoongesteld.

Op de lego beurs was van alles te doen. Kinderen konden genieten van de speurtocht en de Lego tentoonstelling. Op de tentoonstelling waren verschillende bouwwerken van de Lego Hobbyisten te zien. Voor volwassen was er een groot aanbod aan activiteiten zoals een 2ehands Lego veilig een diverse kramen met 2ehands lego sets in de verkoop. De mensen die meededen met exposeren mochten zelf ook Lego verkopen. Dat word gedaan aan een speciale tafel langs de tentoongestelde sets. Op de Lego beurs stonden ook bedrijven die 2ehands lego stenen en sets verkochten.

Bezoekers

 Rond de 30 bezoekers werden zaterdag om 9.00 uur werden verwelkomd door de eigenaar. Al gauw werd het heel druk op de Lego beurs. Dat komt omdat de entree gratis was en het buiten niet zo mooi weer was. Gezinnen krijgen door het weer de kans om deze binnen activiteit te bezoeken. Kinderen waren al snel niet weg te krijgen bij de tentoongestelde bouwwerken. Op ten duur werd het zo erg druk dat er geen parkeerplaatsen  beschikbaar meer waren . De gemeente heeft samen met de evenementhouder afgesproken dat ze maar een beschikt aantal pakkeerplaatsen kunnen gebruiken voor dit evenement. De drukte bleef heel de dag aanhouden waarmee de evenementhouder heel blij mee was. Naast de Lego beurs is de winkel ook open voor de bezoekers. Echter gaat de uitgang ook door de winkel. Zo krijgen bezoekers de kans om ook iets van de winkel te kopen.

foto: mensen staan te wachten in de winkel van 1001 Farmtoys

Overige activiteiten

Gasten van de beurs konden ook meedoen aan een speciale Lego loterij. Om mee te kunnen doen aan de loterij moeten de mensen een lootje kopen voor slechts maar één euro. De sets die ze kunnen winnen zijn groot en klein. Verder was er op de beurs ook nog een horecagelegenheid waar bezoekers konden geniet van een hapje en een drankje. De Lego beurs eindigde om 17.00 uur in de namiddag.

foto’s: lego loterij en te winnen sets van lego loterij

fotograaf: Miyari van der Aa