Hoogwater in Nederland blijft volgende week aanhouden

NEDERLAND- Na al het hoge water in de rivieren van de eerste week van januari komt er opnieuw een spannende week aan. De komende week gaat het heel veel regenen. maar waarom is er in Nederland nou zo veel meer water in de rivieren?

  Omdat het de rest van de week bijna elke dag gaat regenen kan het water geen kant meer op dan de rivieren en beken. Dat zorgt voor nog meer verhoogde waterstand. Doordat het ook veel in Limburg regent moet dat regenwater via Brabantse en Gelderse rivieren het land uit, maar omdat ook in die regio’s veel regent zijn de rivieren niet bestand tegen zoveel water. In Duitsland merken ze helemaal niets van het hoge water. Dat komt doordat Duitsland veel bergebieden heeft waardoor het water niet zo maken overstroomt. Nederland heeft geen berggebieden en we zijn eigenlijk maar een plat land.

Is het al iets misgegaan bij een rivier

Jazeker, en niet zo beetje ook! In Maastricht is er een dijk gebroken die dicht bij een woonbotenpark stond. De bewoners van de woonboten zijn naar een veilig onderkomen gebracht.

Komende week komt er nog veel water deze kant op. De Nederlandse rivieren zetten zich daarom schap op wat nog komen gaat.