Zo houd ik mezelf aan goede voornemens

NEDERLAND- Het is 2024 en iedereen wil het nieuwe jaar goed beginnen. Vaak doen Nederlanders dat dan naderhand met goede voornemens. Maar hoe serieus nemen Nederlanders de goede voornemens nou eigenlijk?

Wat zeggen de cijfers?

Volgens Holland & Barret doet ongeveer driekwart van alle Nederlanders mee aan goede voornemens voor het nieuwe jaar. Die voornemens kunnen van alles zijn, zoals minder alcohol drinken of beter concentreren op je werk. Vaak is het zo dat de deelnemende Nederlanders het lastig vinden om met een bepaalde gewoonte te stoppen. Ze houden het dan ook vaak maar een of twee weken hooguit vol.  92% van alle deelnemende Nederlanders kunnen hun goede voornemers niet waarmaken, maar die 8% die het wel volhoudt is dan van die slechte gewoonte af.

Tips over hoe je jezelf aan goede voornemens kunt houden?

Als je probeert om aan je goede voornemens te houden dan heb ik wel een paar tips voor je. Je kunt bij je sociale kring in je omgeving vragen of ze je erop willen wijzen als je in de ban bent om je goede voornemens te breken. Door deze sociale controle heb je meer motivatie om je voornemens vol te houden. Het is ook belangrijk om dingen in een bepaald dagritme te houden. Zo heb je een houvast als je overweegt om een van je goede voornemens in de prullenbak te gooien. Je kunt er ook voor kiezen dat je jezelf beloont als je aan je goede voornemens houdt en jezelf te straft als dat niet zo is. Zo voorkom je dat de motivatie om je aan de goede voornemens te houden niet wegvagen.

2-1-2024

Bron: Zo houd je jouw goede voornemens 2024 wel vol (hollandandbarrett.nl)