Hoe kies je de perfect maat scheenbeschermer?

Scheenberschermers. Tegenwoordig mag je zonder deze handige uitrusting niet meer het voetbalveld op. Het is daarom erg belangrijk om een goede en passende scheenbeschermer te dragen. Toch vragen veel mensen zich af hoe je nou weet welke maat bij jouw past en wat zijn de nadelen van een foute maat? Welke adidas scheenbeschermer past het best bij jouw? Dat alles lees je hieronder.

Soorten scheenbeschermers
nog voor het 2000 tijdperk had je in de voetbalwereld nog maar een soort voetbalscheenberschermer. Deze zou je met klittenband aan je been bevestigen, handig is het wel, maar comfortabel is een ander gezegde. Gelukkig is tegenwoordig de klitteband en de elastiek flink gemoderniseerd. De kwaliteit is verhoogd en dit gaat niet ten koste van de pasvorm. Een goed voorbeeld hiervan is de X Speedportal training.  Tegenwoordig hebben we natuurlijk niet alleen de klassieke klitteband elastiek, maar het modernere broertje de “sleeve” is bij hedendaagse voetballers erg populair. Deze sleeve trek je aan om je kuiten en vervolgens schuif je de scheembeschermers onder de sleeve. De X speedportal leauge is een uitstekend voorbeeld van de sleeve uitvoering.

Maten scheenbeschermers
Niet iedereen heeft dezelfde maat scheenbeschermers, dit komt niet alleen door de groote van je kuyt en scheen, maar ook de voorkeur aan grote of kleine scheenbeschermers. Cristiano Ronaldo houd van grote scheenbeschermer en Christian Eriksen van kleine scheenbeschemers, terwijl ze toch dezelfde lengte hebben. Er bestaat dus een verschil tussen de groote van jouw scheenbeschermer en je voorkeur daarvan. De maatbogen verschillen van ieder merk, gelukkig hebben wij van Adidas een simpele tabel gemaakt, ook hebben we nog handige tips voor de perfecte maat.

Perfect fit
Wat is fijn voor jouw, het kan voorkomen dat je een kleinere maat beter vind zitten dan wat bij jouw lengte hoort, neem dan de kleinere! Het gaat om jouw gevoel en niet per se wat aangeraden is.

Maattabel Adidas Scheenbeschermers
XS120 – 140 cm
S140 – 160 cm
M160 – 175 cm
L175 – 185 cm
XL185 – 195 cm
XXL 195 cm

Nu weet wat jouw perfecte maat is, is het tijd voor jouw perfecte scheenebschermers! Bezoek https://www.adidas.nl/scheenbeschermer voor jouw perfecte bescherming