Zijn vooroordelen over stereotypes waar?

In deze fotoreportage vind je verschillende mensen die het vooroordeel volledig verbreken. Zo zie je maar, niet te snel oordelen dus!

Ondanks dat deze fietser niet de typerende Nederlandse uitstraling heeft, voert hij de activiteit uit waar Nederland juist zo bekend om staat. Er wordt over vele mensen die niet het Nederlandse “uiterlijk” heeft gedacht dat ze niet kunnen fietsen. Dit is natuurlijk alleen maar een vooroordeel, want miljoenen mensen over de gehele wereld van verschillende culturen beheersen de vaardigheid om te fietsen.

Een vooroordeel die ook vaak voorbij komt is dat tatoeages voor mannen zijn. Wat is dan het volledige tegenovergestelde? Een vrouw, vol met tattoos, lopend met een kinderwagen.

Onbewust is er bij mensen een vooroordeel over glazenwasser gekweekt. In films krijg je meestal lange, jonge en meestal westerse mannen te zien. Hoewel deze man niet alle categoriën van het lijstje afvinkt, neemt hij zijn arbeid zeer serieus.

Het is 2023, tegenwoordig is het niet meer zo dat de mannen altijd voor bloemen moeten regelen. Sterker nog, je ziet juist steeds vaker dat er vrouwen bloemen of andere soorten van cadeautjes aan hun partner geven.

Misschien heb je de discussie wel vaker gehoord: Velen denken dat mensen niet goed met elkaar kunnen samenwerken als ze niet dichtbij elkaar zijn qua leeftijd. Of dat nou waar is of niet, voor deze twee mannen doet de leeftijd er helemaal niet toe!

We zijn weer terug bij het onderwerp fietsen, maar deze keer met een ander voorbeeld van het verbreken van een vooroordeel. Op deze foto valt er een fietser te zijn met bescherming van een helm. Er wordt vaak gedacht dat Nederlandse fietsers geen helm of enkele vorm van bescherming dragen, maar deze mevrouw bewijst toch weer het tegendeel. Hoewel de meeste fietsers in Nederland geen helm draagt, is deze mevrouw een van de 2% van de fietsers in Nederland die een helm draagt.