Adidas omarmt inclusiviteit: Verenigd door sport, verbonden door diversiteit

Beste lezers,

In een wereld waarin iedereen het recht heeft om te schitteren, heeft Adidas zichzelf bewezen als een toonaangevend merk dat inclusiviteit heel belangrijk vindt. Met een diepgewortelde toewijding aan het verbeteren van gelijkheid en acceptatie, zet Adidas zich in om een omgeving te creëren waarin iedereen kan deelnemen aan en genieten van sport, ongeacht hun achtergrond, identiteit of skills. In deze blogpost willen we graag de manieren delen waarop Adidas inclusiviteit promoot en een wereldwijde beweging van diversiteit viert.

Samenwerkingen

Een van de fundamenten van Adidas’ inzet voor inclusiviteit is de samenwerking met individuen en organisaties die dezelfde waarden omarmen. Adidas werkt nauw samen met atleten, artiesten en influencers van over de hele wereld, ongeacht hun etniciteit, geslacht of leeftijd. Deze diverse samenwerkingen zijn een viering van de kracht van verschillende perspectieven. Ook helpt het om een bredere definitie van schoonheid en succes in de sportwereld te geven.

Producten

Het is belangrijk te benadrukken dat Adidas niet alleen streeft naar inclusiviteit in hun partnerschappen, maar ook in hun producten. Adidas heeft een brede selectie van sportkleding en schoenen ontwikkeld die rekening houden met de behoeften van diverse groepen mensen. Van genderneutrale collecties tot aangepaste pasvormen voor verschillende lichaamstypes, Adidas streeft ernaar om kleding en schoenen aan te bieden waarbij er voor iedereen wat tussen zit.

Een mooi voorbeeld van deze toewijding aan inclusiviteit is de introductie van de “Adidas Pride Collection”. Deze collectie is ontworpen om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren en een boodschap van liefde, acceptatie en gelijkheid uit te dragen. Elk jaar, tijdens de Pride-maand, brengt Adidas een speciale editie uit van hun iconische producten, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor LGBTQ+-rechten. Door deze collectie omarmt Adidas diversiteit en viert het de unieke identiteiten van mensen over de hele wereld.

Het Adidas Foundation

Naast producten en partnerships heeft Adidas zich ook gecommitteerd aan het ondersteunen van initiatieven en projecten die inclusiviteit bevorderen. Het Adidas Foundation programma investeert in organisaties wereldwijd die zich inzetten voor het creëren van gelijke kansen. Ook zetten wij ons in voor het bevorderen van sport als een middel voor sociale verandering. Door middel van deze partnerships werkt Adidas samen met gemeenschappen om sportfaciliteiten te bouwen in achtergestelde gebieden. Wij zetten ons ook in voor inclusieve sportprogramma’s voor jongeren en diversiteit binnen de sportindustrie te bevorderen.

Bij Adidas geloven we dat sport een krachtig middel is om mensen samen te brengen en verschillen te overbruggen. We zijn er trots op dat we een merk zijn dat inclusiviteit omarmt en onze gemeenschap viert. Of je nu een amateur-sporter bent die net begint, een professional die records verbreekt, of gewoon iemand die graag comfortabele sportkleding draagt, we willen dat je je welkom en geaccepteerd voelt bij Adidas.

Laten we samen een wereld bouwen waarin diversiteit wordt omarmd, waarin gelijkheid heerst en waarin sport iedereen verbindt. Doe met ons mee en word onderdeel van de beweging naar een inclusieve toekomst.

Voor meer informatie over onze inclusiviteitsinitiatieven, bezoek onze website.

Met sportieve groeten,

Het Adidas-team