Wat te verwachten in de aankomende week

Het is vandaag maandag 20 november. Een nieuwe week met nieuwe kansen. Maar wat staat er deze week allemaal in de agenda?

Sinterklaas is weer in het land

Afgelopen zaterdag heeft Sinterklaas zijn stoomboot weer aangelegd in ons prachtige landje. Rond 12:00 uur kwam de Sint Gorinchem binnen. Honderden kinderen zorgde ook dit jaar weer voor een warm welkom. Helaas was het niet in heel Nederland gezellig. in De Lier liep het uit de hand en moest de politie ter plaatsen komen. Maar dit mag de pret niet bederven, want wie zoet is krijgt lekkers en wie stout is de roe. Door heel Nederland kun je nu weer op bezoek bij Sinterklaas in zijn pietenhuizen.

Gaat Nederland er weer met de winst vandoor?

Dinsdagavond is de laatste kwalificatieronde voor het EK voetbal. Het Nederlands elftal gaat het veld weer op. Dit keer spelen ze tegen Gibraltar. Veel op het spel staat er niet. Oranje heeft zich al gekwalificeerd voor het EK 2024 na de overwinning op Ierland.

Tweede Kamer verkiezingen: Slaat Nederland helemaal om?

Woensdag is het zover, de Tweede Kamer verkiezingen 2023. Na de val van Kabinet-Rutte IV zijn de campagnes weer in volle gang. VVD en PVV staan volgens de laatste peilingen bovenaan met de meeste zetels. Veel mensen vinden het een moeilijke keuze en weten nog niet op wie ze gaan stemmen. Ook nog geen idee? Vul de stemwijzer in. Stemmen kan woensdag vanaf 7:30 uur ’s ochtends tot 21:00 ’s avonds bij het stembureau bij jou in de buurt.

Movie time!

Donderdag komt er weer een nieuwe film uit. En niet zomaar een maar de spectaculaire, actierijke film Napoleon. De film neemt je mee in het verhaal van de turbulente opkomst en ondergang van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte. De legendarische regisseur Ridely Scott laat ons door middel van enkele van de meest dynamische oorlogsscenes ooit kennismaken met de militaire en politieke strategieën van Napoleon.

Weekend vol voetbal!

Dit weekend kunnen de voetballiefhebbers weer voor de tv gaan zitten. Er staan weer mooie wedstrijden op het programma van de Eredivisie. PSV staat met kop en schouders bovenaan met 36 punten. Zij spelen zaterdag om 18:45 uur tegen FC Twente. Feyenoord volgt PSV in het klassement met 29 punten. Zij spelen zaterdag tegen Excelsior om 16:30 uur.