Joost Klein naar Eurovisie Songfestival voor Nederland

Nog geen 24 uur geleden is er bekendgemaakt dat Joost Klein ons gaat vertegenwoordigen bij het Songfestival in Zweden. De 26-jarige rapper werd gekozen uit de ruim 600 inzendingen. Het festijn begint op dinsdag 7 mei en is te zien op NPO1.

Klein is bekend van zijn nummer Friesenjung, waar hij alleen al op Spotify meer dan 100 miljoen keer beluisterd is. Kleins liedjes zijn een mix van pop, happy hardcore en poppunk. Het voordeel is dat Klein niet alleen populair is in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Oostenrijk. Dit zou kunnen helpen met het krijgen van stemmen.

De artiest is zelf heel enthousiast over het spektakel. “Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen.”, vertelde Klein.

Het nummer waarmee Klein Nederland mee gaat vertegenwoordigen wordt later bekendgemaakt. “Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast”, aldus Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie.

Kijk op 7 mei 2024 om 21:00 naar NPO1 om Joost Klein te zien presteren in de eerste halve finale.